De ce sa alegi filmarile aeriene cu drona ?
În primul rând, serviciul de filmare aeriană cu drona are costurile cele mai reduse, comparativ cu orice altă metodă clasică de filmare (elicopter, avion). Drona reprezintă de fapt o aeronava fără pilot, ce poate fi controlată de la distanță, capabilă de zbor pe distanțe mari, in zone inaccesibile oamenilor, mulțumită autonomiei ridicate a acumulatorilor săi, dar și a ușurinței cu care se manipulează aceasta.
În zilele noastre, filmările aeriene cu drona reprezintă o soluție dinamică pentru proiectele Dumneavoastră din toate domeniile de activitate, prin surprinderea unor materiale video cu o perspectivă aerienă inedita si spectaculoasă.
Ce tip de aparat de zbor folositi ?
“FilmariDrona” foloseste drone profesionale de ultimă generație, fără emisii nocive atât omului, cât și mediului înconjurător. Echipamentele mele de zbor sunt extrem de silențioase, ceea ce permit apropierea față de subiectul filmat, fără a-l deranja pe timpul înregistrării video.
Cat de sigura este drona ?
Fiecare drona este dotata cu mai multe elemente de siguranță pentru a exclude probabilitatea unei deteriorari a ei si a zonei de survolare. Înainte de orice decolare, se realizează o inspecție a zonei ce urmeaza a fi survolata și apoi se decide dacă are loc zborul in siguranta în acea locație. În urma verificărilor amănunțite a echipamentului si a conditiilor de zbor, decizia de a zbura îi aparține numai pilotului.
Drona este echipata cu senzori de proximitate oferind protectie contra coliziunii pe 360 grade in plan orizontal si vertical. Acestia ajuta drona sa evite obstacolele, sa ia singura decizia de a ocoli un obstacol aflat in calea ei.
GPS-ul este folosit pentru pozitionarea exacta a dronei, ajutand la intoarcerea acesteia la locul de decolare in cazul pierderii semnalului dintre drone si telecomanda, sau atunci cand bateria ramasa ramane suficienta doar pentru drumul inapoi.
Ce autonomie de zbor are drona ?
Într-un singur zbor, autonomia acumulatorului este de 25 de minute, iar pe zi se pot efectua mai multe zboruri consecutive folosind mai multi acumulatori. Pe întreaga durată a zborului, starea acumulatorului este transmisă în timp real la sol, oferind detalii legate de starea si autonomia acestuia.
La ce temperatura poate zbura drona ?
Dronele profesionale pot funcționa în condiții optime la temperaturi cuprinse intre –10°C și +40°C.
La ce altitudine si pe ce distanta poate zbura drona ?
Dronele sunt echipamente profesionale de zbor, create să reziste atât la înalțimi mici, cât și la altitudini de cca 2000 m, fără să modifice calitaltea materialului video realizat. Inaltimea la care se pot ridica este de 500m din punctul de decolare. Acestea pot zbura pe distanta de aproximativ 4 km în jurul punctului de decolare.
Se poate vizualiza ceea ce filmeaza drona ?
Orice dronă profesională poate permite pilotului și participanților vizualizarea în timp real de la sol a materialului filmat pe o rază de maximum 4 km.
Care este calitatea obtinuta din filmarea cu drona ?
Grație ultimilor generatii de drone, calitatea obținuta a materialelor video este posibilă în format HD, Full HD sau Ultra HD 4k.
În ce tip de format se livreaza o filmare/fotografie cu drona ?
Materialele video aeriene se livreaza clienților, în cel mai scurt timp, în format MP4, iar rezoluția fotografiilor este înregistrata în RAW (DNG, TIFF) sau JPG.
Ce se întampla daca se pierde semnalul între statia de comanda de la sol si drona ?
În eventualitatea în care se pierde comnunicarea dintre drone si telecomanda, drona se va întoarce în mod automat la locul decolarii.
Exista limitari pentru drona ?
“FilmariDrona” î-și asumă dreptul de a refuza zborurile în care condițiile meteo sau de locatie sunt nefavorabile. În ciuda faptului că sunt utilizate numai echipamente de zbor ce corespund celor mai înalte standarde, drona nu se pilotează în condiții de ploaie, ninsoare, vânt puternic sau în rafale, ceață. Totodata este obligatorie respectarea zonelor declarate “NoFly” (aeroporturi, unitati militare, etc.)
Disponibil pentru deplasari ?
Serviciile “FilmariDrona” pot fi folosite oriunde în România. Asadar, la cererea Dumneavoastră, ma pot deplasa în orice locație din țară.
Despre fotografii 360
Ce sunt fotografiile 360 ?
Aceste poze poarta denumirea de : panorame 360 de grade, fotografii VR, panorame ale realității virtuale, panorame sferice, etc.
Fotogrfiile 360 exista de mai mult de un secol. În zilele noastre, puteți vedea un avant al acestui tip de tehnologie, datorită costurilor tot mai reduse ale tehnologiei, disponibilității software-ului, abundenței instrumentelor de publicare. Unul dintre cele mai importante aspecte este faptul că internetul a făcut posibilă împărtășirea cu ușurință a acestui tip de fotografie. Fotogrfiile 360 sunt noul mod de a afișa locuri, evenimente și afaceri pe internet.
În ceea ce privește formatul panoramelor, există în esență patru tipuri diferite:
Panorame partiale
pe care le cunoașteți mai ales din fotografierea peisagistică tradițională. Ele sunt create prin lipirea (asamblarea) mai multor fotografii normale împreună, una lângă cealaltă, ceea ce creează o fotografie cu un unghi mult mai larg decat ar fi posibil cu o lentilă normală.
Panorame cilindrice
imaginile panoramice cilindrice sunt urmatorul nivel al fotografiilor panoramice partiale. Acestea acoperă în jurul valorii de 360 de grade stanga/dreapta, dar nu în sus și în jos. Acestea sunt create prin lipirea (asamblarea) mai multor fotografii facute de jur/imprejur. Singura diferență reală față de panoramele parțiale este că trebuie să vă asigurați că prima și ultima fotografie se suprapun.
Panorame sferice
panoramele sferice reprezintă cel mai inalt nivel. Ele nu doar captează un câmp de vizualizare de 360 de grade stanga/dreapta, dar și sus/jos. Realizarea lor este mai complexa, se poate face lipirea (ansamblarea) mai multor poze facute sus/jos, stanga/dreapta (de regula 34 poze) in softuri specializate, sau cu ajutorul unor camere foto/video dedicate, camere ce au cate 2 lentile de 190 grade fiecare si prin ansamblarea imaginilor rezulta o singura imagine 360.
Panorame stereocopice
ele pot fi cilindrice sau sferice. Panoul “stereo” este alcătuit din două imagini diferite, realizate simultan cu centrele lentilelor la aproximativ 65 mm distanță, astfel încât acestea oferă iluzia adâncimii / 3D
Timelapse
Timelapse reprezinta tehnica prin care un proces lent, cum ar fi miscarea norilor pe cer, o constructie sau o miscare lenta poate fi văzuta într-un ritm accelerat. Cinematografia normală reproduce mișcarea prin înregistrarea și proiectarea acesteia la 25 de cadre pe secundă. În cinematografia timelapse, cadrele individuale sunt expuse la intervale de timp mult mai mari. (de obicei la un interval de secunde sau chiar minute) Apoi sunt vizualizate la 25 de cadre pe secundă standard. Cel mai adesea tehnica folosește o cameră foto care inregistreaza imagini la un interval de timp prestabilit iar redarea se face accelerat.
Mapare aeriana
Maparea aeriana se face cu drona DJI Mavic 3 Enterprise cu modul RTK. Acaesta ofera o acuratete in pozitionare la nivel ce centimetru. Se poate realiza un ortofotoplan georeferentiat exact in spatiu prin care se vede exact tot ce exista la nivelul solului, se pot efectua masuratori exacte, calcula volume, etc. Prin repetarea lor la anumite intervale de timp, se poate observa cu usurinta si exactitate evolutia lucrarilor. Harta elevatiei ajuta la identificarea inaltimii suprafetelor prezente in perimetru.
Totodata se pot face si modele 3D ale terenului si a constructiilor prezente, se pot studia aspecte si detalii ce nu pot fi studiate prin alte metode clasice.