Drone
In filmarile aeriene se folosesc drone DJI Mavic 2 Pro si DJI Mavic 3 si DJI Avata. Camerele lor sunt unele dintre cele mai performane camere in acest moment. Ele sunt capabile de rezolutii Ultra HD 4k (3840 x 2160 pixeli) si Ultra HD 5k (5120×2700 pixeli). Filmarea aeriana permite captarea unor cadre deosebite care sa evidentieze obiectivul ales.
Avantajele unei filmări aeriene
Costuri reduse
Un motiv esențial pentru care vă recomand alegerea unei drone este costul mic pe care îl presupune in utilizare, spre deosebire de metodele clasice de filmare aeriană. În zilele noastre, dronele pot facilita o vizualizare panoramică a unor zone mai greu accesibile oamenilor, făcând posibilă o filmare de la înălțimi mari, pe suprafețe extinse și distanțe mari, mulțumită performantelor ridicate ale dronei.
Calitate Ultra HD
Un alt avantaj îl constituie calitatea filmărilor în format Full HD sau Ultra HD 4k si 5k. Acest lucru fiind posibil mulțumită camerelor de ultimă generație cu unghi larg și sistem de stabilizare pe 3 axe.
Viziune modernă
Filmari drona se bazeaza pe tehnologia moderna care se află într-o perpetuă dezvoltare. Câștigând cât mai mult teren în ultimii ani, acesta este un domeniu ce promite o creștere exponențială pe viitor.
Siguranță și precizie
Filmari drona foloseste echipamente dotate cu mai multe elemente de siguranță pentru a exclude probabilitatea unei deteriorari a ei si a zonei de survolare. Înainte de orice decolare, se realizează o inspecție a zonei ce urmeaza a fi survolata și apoi se decide dacă are loc zborul in siguranta în acea locație. În urma verificărilor amănunțite a echipamentului si a conditiilor de zbor, decizia de a zbura îi aparține numai pilotului. Drona este echipata cu senzori de proximitate oferind protectie contra coliziunii pe 360 grade in plan orizontal si vertical. Acestia ajuta drona sa evite obstacolele, sa ia singura decizia de a ocoli un obstacol aflat in calea ei. GPS-ul este folosit pentru pozitionarea exacta a dronei, ajutand la intoarcerea acesteia la locul de decolare in cazul pierderii semnalului dintre drone si telecomanda, sau atunci cand bateria ramasa ramane suficienta doar pentru drumul inapoi.
Mobilitate
Filmarea aerienă presupune foarte mult dinamism datorită modului de maipulare a dronei. Filmările efectuate au o durată intre 20 si 40 minute într-un singur zbor, iar pe zi se pot efectua mai multe zboruri consecutive folosind mai multe baterii. Dronele pot zbura la inaltimi cuprinse intre 1 si 500m, fără să fie afectată în vreun fel calitatea imaginii, indiferent de altitudinea la care se află aceastea fată de sol.